informatiebulletin
nummer 5
december 2004
In het artikel over Jack Vance in Warp, dat Jaap Boekestein heeft geschreven, geeft hij aan dat Vance wat betreft Europa vooral in Nederland en Frankrijk grote bekendheid geniet. Dat is, wat betreft Frankrijk, wel te merken.
In Frankrijk blijft de niet aflatende stroom herdrukken maar voortgaan.Het is bijna niet bij te houden,  in zo een rap tempo verschijnen de herdrukken daar op de markt. Hieronder een overzicht van de recentelijk verschenen edities.
Jack Vance
"Fans van Vance"
Voor "De lokkende verte" is door uitgeverij M gekozen voor een coverillustratie van de hand van P. Jones. Deze illustrator heeft al heel wat covers van Uitgeverij Meulenhoff en uitgeverij M mogen opsieren. Ook een aantal edities van Jack Vance hebben een cover van zijn hand.
De illustraties zijn overigens voorzover mij bekend oorspronkelijk allemaal voor andere boeken bestemd geweest. In het overzichtsalbum van Jones zijn werk: "Solar Wind", kun je ze allemaal terugvinden.
Klik hier voor meer informatie over P. Jones. en bekijk een aantal covers voor Vance edities van zijn hand.
De "Vance Integral Edition" nadert zijn voltooiing en staat op het punt de tweede helft van de serie boeken te laten drukken en daarna te gaan verzenden. Ik ontving in elk geval een mailtje met de medeling dat het bijna zover was. Nou ja, bijna: eind januari 2005 is de verwachte uitvoeringsdatum. Mensen die nog willen intekenen op de gehele serie moeten nu wel aanstalten maken dit ook daadwerkelijk te doen. Na eind januari is het over en sluiten en is er geen intekening meer mogelijk.
www.vanceintegral.com
In het Science Fiction & Fantasy blad Warp (een zesmaandelijkse uitgave van uitgeverij M) is dit keer o.a. een artikel over Jack Vance te vinden. Naar aanleiding van het verschijnen van "De lokkende verte" heeft Jaap Boekestein een verdienstelijk artikel voor dit tijdschrift geschreven. Het artikel is vlot en kundig geschreven en rijk geillustreerd. Tevens is een kolom "weetjes over Jack Vance" opgenomen. Als klap op de vuurpijl wordt nog vermeld dat Jack Vance reeds aan een nieuw boek is begonnen!
Informatie over Warp vind je op:
www.fantasyfan.nl
Verschenen in Frankrijk:
-Escales dans les Etoiles (Ports of Call)
-Le Maitre des Dragons (The Dragon Masters)
   in deze fraaie bundeling zijn opgenomen:
   Le Maitre des Dragons (The Dragon Masters)
   Les Languages de Pao (The Languages of Pao)
   Les Domaines de Koryphon ( The Domains of Koryphon)
   Un Tour on Thaery (Maske Thaery)
-Emphyrio (Emphyrio)
   in deze fraaie bundeling zijn opgenomen:
   Emphyrio (Emphyrio)
   La Vie Eternelle (To Live Forever)
   Magnus Ridolph ( The many Worlds of Magnus Ridolph)
klik hier voor meer info over Franse edities
www.membres.lycos.fr/jackvance/jvmenu.html
THE VANCE INTEGRAL EDITION
WARP
PETER A. JONES
FRANSE EDITIES
BOEKENAANBOD
INFORMATIE