informatiebulletin
nummer 4
november 2004
In Amerika is uitgeverij I-Books al een tijdje geleden gestart met een serie herdrukken van Jack Vance onder de naam: The Jack Vance Collection. Tot nu toe zijn een vijftal edities in paperback verschenen. Een zesde deel is voor december 2004 aangekondigd. Deze serie boeken maakt gebruik van de teksten die voor de Vance Integral Edition zijn gemaakt.
www.ibooks.net
Jack Vance
THE JACK VANCE COLLECTION
I-BOOKS


1. The Dragon Masters
2. Maske: Thaery
3. The Gray Prince
4. To Live Forever
5. The Languages of Pao

verwacht:
6. Emphyrio
"Fans van Vance"
Hoewel voor "De lokkende verte" (Lurulu) een verschijningsdatum van 15 oktober was voorzien, is het boek tot op heden niet verschenen. We blijven hopen op een spoedige verschijning. Ik ontving een mailtje van Klaas van Tuinen, een groot Jack Vance liefhebber, waarin hij zijn verbazing uitsprak over de titelkeuze van uitgeverij M: "De lokkende verte". Ik deel Klaas zijn verbazing; waarom niet de titel genomen die Vance zelf heeft gekozen: "Lurulu"? Zowel Klaas als ik hebben uitgeverij M per e-mail onze verbazing voor de titelkeuze uitgesproken en om motivering voor deze titelkeuze gevraagd. Klaas heeft zelfs een hartstochtig, gemotiveerd pleidooi, aan uitgeverij M gericht om toch vooral af te zien van de titel" De lokkende verte".
LURULU (DE LOKKENDE VERTE) NOG NIET VERSCHENEN
En dan is er, voor mij volkomen onverwacht (op mijn vraag: gaan er binnenkort nog Jack Vance verhalen in herdruk verschijnen antwoordde uitgeverij M beslist: nee), toch nog een een Vance-verhaal in herdruk verschenen. En niet het minste: "De Drakenruiters" (The Dragonmasters) verscheen in herdruk in het "Groot drakenboek", dat in oktober 2004 bij uitgeverij M verscheen. In deze uitgave, waarin meerdere verhalen over draken van verschillende schrijvers zijn opgenomen, opent het verhaal van Vance (waarvoor hij een Hugo-Award ontving) deze bloemlezing. Een prima keuze zou ik zeggen! Kijk voor een uitgebreid overzicht van uitgaves van "De drakenruiters" even hier.
LAATSTE NIEUWS....... DE LOKKENDE VERTE VERSCHENEN!!!!!!
Half november ligt "De lokkende verte" (Lurulu) dan toch eindelijk in de winkels. Het boek heeft een andere cover gekregen dan de USA-editie die in december staat gepland. De coverafbeelding is (net als bij "De wilde vaart") van de hand van P.A. Jones. Het boek telt 222 bladzijdes, is een groot formaat paperback en begint met een hoofdstuk van 17 pagina`s waarin een samenvatting wordt gegeven van het voorgaande boek "De wilde vaart" (Ports of Call).
LAATSTE NIEUWS....... DE LOKKENDE VERTE VERSCHENEN!!!!!!
Vanaf 15 november is de Amerikaanse uitgave van "Lurulu", uitgegeven bij TOR, al verkrijgbaar in de filialen van The American Book Center. De hardback editie, voorzien van stofomslag, is hier eerder verkrijgbaar dan in Amerika omdat het een exportartikel is, dat vroeger wordt uitgeleverd. In Amerika is Lurulu volgens planning in december verkrijgbaar.
Zoals verwacht heeft uitgeverij M "De wilde vaart" (Ports of Call) herdrukt. Dit is de vierde druk van deze titel. Het is weer een grote paperback geworden, in een zelfde formaat als "De lokkende verte". Coverillustratie is het zelfde gebleven (ook van Peter Jones), wel zijn er o.a. enkele kleine wijzingen aan het lettertype van de titel aangebracht.
vierde druk, 2004
BOEKENAANBOD
INFORMATIE