Het vervolg op "De wilde vaart" in het Engels zit er nu ook toch echt aan te komen. Onder de titel "Lurulu" is Jack Vance zijn nieuwste (en laatste?) boek klaar voor publicatie en er is zelfs al een waarschijnlijke coverafbeelding. Publicatie in Amerika zal waarschijnlijk december 2004 zijn, uitgeverij TOR. Hieronder een scan van de verwachte cover.
In tegenstelling tot Nederland wordt o.a. de Franse Jack Vance fan wel verwend met een niet aflatende stroom van herdrukken. Het kan daar niet op. Met name uitgeverij J`ai Lu zorgt voor een constante stroom herdrukken.
informatiebulletin
nummer 1
augustus 2004
UitgeverijM (de Boekerij) is helaas voorlopig niet van plan herdrukken van Jack Vance verhalen uit te gaan geven. De Nederlandse editie van "Lurulu" zal waarschijnlijk "De lokkende verte" gaan heten. Als publicatiemaand wordt november aangegeven.
De Duitse uitgever Andreas Irle meldt op zijn website het verschijnen van Lurulu, maar dan in een Duitse vertaling. Andreas, die al een tiental boeken van Vance in kleine oplage in het Duits heeft uitgebracht, is er dus in geslaagd een wereldwijde 1e editie op zijn naam te brengen!
Wie niet wil wachten op de Engelse (of op de Nederlandse editie) kan Lurulu bij A. Irle bestellen!
http://www.editionandreasirle.de
Op 28 augustus 2004 vierde Jack Vance zijn zijn verjaardag.
De "meester" is 88 jaar geworden!
De afgelopen maanden verschenen o.a. De stervende aarde en de 4-delige Tschai serie in Frankrijk als herdruk.
www.membres.lycos.fr/jackvance/jvmenu.html
Het V.I.E.-project (Vance Integral Edition), de integrale uitgave van alle Vance edities vordert langzaam maar gestaag. De helft van de geplande uitgave is verschenen en laat de boekenkastplank al flink doorbuigen. Wachten is op de tweede helft, die voor 2005 is voorzien.
www.vanceintegral.com
In Amerika is uitgeverij I-books begonnen aan een reeks herdrukken in paperbackformaat. Al verschenen zijn :The Dragonmasters" en "Maske Thaery". Beide uitgaves voorzien van een aansprekende cover. Nieuwe uitgaven staan al gepland.
http://www.ibooks.net
LURULU IS UIT!
"Fans van Vance"
BOEKENAANBOD
INFORMATIE